Alexandre Dionisio | La Villa in the Sky | Brussel
253
page-template-default,page,page-id-253,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Chef / Alexandre Dionisio

Alexandre gaat op 16-jarige leeftijd aan de slag in de keukens van restaurant Passage. Van 1997 tot 2003 brengt chef Rocky Renaud hem de basisprincipes van het koken bij. Als leerling schopt hij het al gauw tot souschef. Hij waagt zich ook aan patisserie.

 

In 2003 heeft Alexandre nood aan verandering en aan een nieuwe keuken. Hij begint terug onderaan de ladder, als koksknecht bij chef Pierre Wynants in de Comme chez Soi. Die leert hem met zorg en respect om te gaan met de producten. Alexandre specialiseert zich in vlees, wild en sauzen en groeit uit tot ‘chef rôtisseur’.

 

In 2008 is hij 27 en wordt hij door Yves Matagne in dienst genomen als junior souschef. In de Sea Grill diept hij zijn kennis van vis uit en wijdt hij zich aan het esthetisch dresseren van borden.

 

Deze 3 grote namen uit de gastronomie hebben een invloed gehad op zijn kookstijl, die hij beschrijft als klassiek met toetsen uit Spanje, waar zijn roots liggen. Hij werkt graag met eenvoudige producten, waar hij zijn creativiteit op loslaat om ze te sublimeren.

 

De sleutelwoorden voor Alexandre zijn regelmaat, nauwkeurigheid en oog voor detail. Hij houdt van uitdagingen en stelt zichzelf vaak genoeg in vraag om zijn keuken en zijn creativiteit voortdurend te laten groeien.

 

In 2010 is hij te zien in de reality show Top Chef, waar hij de halve finale bereikt.

 

Na Top Chef opent Alexandre zijn eigen restaurant en mag hij 6 maanden later zijn eerste Michelin-ster in ontvangst nemen.
In 2013 kent Gault & Milliau hem de titel van ‘beste Brusselse jonge chef’ toe.

 

Eind 2014 stort Alexandre zich in een nieuw avontuur aan de zijde van Serge Litvine, eigenaar van La Villa Lorraine. Alexandre wordt chef in La Villa in the Sky, gelegen op het dak van de IT Tower in de Louizalaan.