La Villa in the Sky - Gastronomisch restaurant 1 ster - Alexandre Dionisio

La Villa in the Sky

Na het succes van pop-uprestaurant ‘C expérience’ nemen La Villa Lorraine en Alexandre Dionisio nu hun intrek op het dak van de IT Tower, een opvallend gebouw in de Brusselse skyline. De naam van het nieuwe restaurant? ‘La Villa in the sky’.

Een culinaire ervaring die een hoge vlucht neemt, aangezien de glazen structuur met eigentijds en stijlvol decor en zwart-witte kleuren op een hoogte van 120 meter is gelegen. Het zicht is dan ook adembenemend mooi. ’s Middags kunt u er genieten van een uniek panorama over de stad. ‘s Avonds dineert u tussen de sterren.

Aan het fornuis vergast sterrenchef Alexandre Dionisio u op menu’s gemaakt met seizoensproducten, dagelijks aangeleverde ingrediënten en inspiraties van het moment.

La Villa in the sky verwelkomt u zoals het hoort, met valet service en onthaalhostess die u vergezelt tot aan de top van de IT Tower.

Alexandre Dionisio

La Villa in the Sky - Gastronomisch restaurant 1 ster - Alexandre Dionisio
Alexandre gaat op 16-jarige leeftijd aan de slag in de keukens van restaurant Passage. Van 1997 tot 2003 brengt chef Rocky Renaud hem de basisprincipes van het koken bij. Als leerling schopt hij het al gauw tot souschef. Hij waagt zich ook aan patisserie.

In 2003 heeft hij nood aan verandering en aan een nieuwe keuken. Hij begint terug onderaan de ladder, als koksknecht bij chef Pierre Wynants in de Comme chez Soi. Die leert hem met zorg en respect om te gaan met de producten. Hij specialiseert zich in vlees, wild en sauzen en groeit uit tot ‘chef rôtisseur’.

In 2008 is hij 27 en wordt hij door Yves Matagne in dienst genomen als junior souschef. In de Sea Grill diept hij zijn kennis van vis uit en wijdt hij zich aan het esthetisch dresseren van borden.

Deze 3 grote namen uit de gastronomie hebben een invloed gehad op zijn kookstijl, die hij beschrijft als klassiek met toetsen uit Spanje, waar zijn roots liggen. Hij werkt graag met eenvoudige producten, waar hij zijn creativiteit op loslaat om ze te sublimeren.

De sleutelwoorden voor Alexandre zijn regelmaat, nauwkeurigheid en oog voor detail. Hij houdt van uitdagingen en stelt zichzelf vaak genoeg in vraag om zijn keuken en zijn creativiteit voortdurend te laten groeien.

In 2011, hij opent zijn eigen restaurant en mag hij 6 maanden later zijn eerste Michelin-ster in ontvangst nemen. In 2013 kent Gault & Millau hem de titel van ‘beste Brusselse jonge chef’ toe.

Eind 2014 stort Alexandre zich in een nieuw avontuur aan de zijde van Serge Litvine, eigenaar van La Villa Lorraine. Alexandre wordt chef in La Villa in the Sky, gelegen op het dak van de IT Tower in de Louizalaan.

Contacteer ons

IT Tower – 25e verdieping
Louizalaan 480 - 1050 Brussel
+32 2-644 69 14 - info@lavillainthesky.be
Hostess – Valet service
Honden niet toegestaan

Wij moeten U de aandacht trekken dat La Villa in the Sky niet toegankelijk is voor personen met beperkte mobiliteit (2 verdiepingen te voet).

Het restaurant is open

Maandag Gesloten
Dinsdag van 19.30 tot 21.15
Woensdag van 12u tot 13.15 en van 19.30 tot 21.15
Donderdag van 12u tot 13.15 en van 19.30 tot 21.15
Vrijdag van 12u tot 13.15 en van 19.30 tot 21.15
Zaterdag van 19.30 tot 21.15
Zondag Gesloten
Het restaurant sluit om 01:00.